Laatste Revisiedatum: 23-01-2019

Privacy en de waarborging van persoonsgegevens staan altijd hoog in het vaandel bij SATOS. Als gevolg hebben we dit beleidsplan opgesteld om duidelijk en transparant te zijn naar onze klanten.

SATOS is wettelijk verplicht bepaalde gegevens op te slaan. Op transactiegegevens bestaat er een fiscale bewaarplicht. Dit betekent dat wij onze administratie minimaal 7 jaar lang moeten bewaren. Naast onze administratie bewaart SATOS ook persoonsgegevens die er voor zorgen dat voldaan kan worden aan de identificatieplicht en er voor zorgt dat opsporingsdiensten verdachte zaken uit kunnen zoeken. SATOS bewaart deze gegevens tot 5 jaar na de laatste dienstverlening. Een uitzondering wordt gemaakt voor gegevens die wij langer moeten bewaren omwille van een wettelijke verplichting.

Dit beleidsplan is voor onbeperkte tijd van kracht en daar waar en wanneer nodig aangepast worden. Bovenaan dit beleidsplan kan je bekijken wanneer de laatste wijzigingen hebben plaatsgevonden.

Bij SATOS hebben enkel de medewerkers die toegang tot bepaalde gegevens nodig hebben voor de uitvoering van een functie toegang tot deze gegevens. De gegevens zijn beveiligd door middel van encryptie en/of hashing. Ook worden alle medewerkers getraind en regelmatig gecontroleerd op het benodigde kennisniveau voor het juist omgaan met deze gegevens.

Indien je een vraag hebt over de bewaartermijnen of opslag van gegevens door SATOS kun je altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina klik daarvor op de knop hieronder.

Heeft u het antwoord gevonden?