Stap 1: Sluit je Nano S aan
Verbind je Ledger Nano S hardwarewallet door middel van de bijgeleverde USB-kabel met je pc of laptop. Je navigeert door het menu op je Ledger Nano S door middel van de knoppen aan de bovenkant van je Ledger. Met de linkerknop navigeer je naar links in het menu en met de rechterknop navigeer je naar rechts. Door beide knoppen gelijktijdig in te drukken, bevestig je een keuze.

Je kan nu kiezen om een nieuwe wallet aan te maken of om een bestaande wallet te importeren (herstellen) met een reeks van 24 woorden (seed).

Stap 2: Kies een pincode
Kies een vier tot achtcijferige pincode. Deze pincode wordt bij het verbinden met een computer gevraagd. Bevestig de code en vergeet deze niet. Als je de pincode drie keer achter elkaar de verkeerd invoert wordt je Ledger Nano S terug gezet naar fabrieksinstellingen en worden alle instellingen verwijderd.

Stap 3: Maak een back-up van de herstelwoorden (seed)
Het is erg belangrijk om een back-up te maken van de 24 woorden die verschijnen na het aanmaken van de pincode. In het doosje van de Ledger Nano S bevindt zich een 'recovery sheet' waarop je de 24 woorden kan opschrijven. Let op: de volgorde waarin je deze woorden noteert is belangrijk! Mocht jouw Ledger Nano S kapot gaan of zoekraken dan zijn deze 24 woorden de enige manier om weer toegang te krijgen tot jouw funds. Bewaar daarom de recovery sheet met de 24 woorden op een veilige plaats. Sluit factoren zoals brand en diefstal uit door de recovery sheet op een andere plaats te bewaren dan de Ledger Nano S.

Zorg ervoor dat niemand bij jouw recovery sheet kan komen behalve jij. Met deze 24 woorden is het mogelijk om toegang te krijgen tot jouw portemonnee. Sla de 24 woorden ook niet op een pc of laptop die in contact staat met het internet om te voorkomen dat deze bloot worden gesteld aan keyloggers, malware of hackers.

Stap 4: Ledger software (Ledger Live) installeren
Na het volgen van de eerste drie stappen heeft de Ledger Nano S de melding 'gereed' op het scherm en is jouw Ledger Nano S met succes geconfigureerd. Om de Ledger Nano S te kunnen gebruiken, moet je de bijbehorende 'Ledger Live' software installeren. Deze vindt je op de Ledger website: https://shop.ledger.com/pages/ledger-live

Stap 5: Jouw Ledger Nano S is klaar voor gebruik
Je kunt de Ledger Nano S nu op elke pc of laptop (met Ledger Live) gebruiken om betalingen te verzenden en te ontvangen. De betalingen moeten bevestigd worden door middel van de knoppen op de Ledger Nano S.